Tips för att skapa en bra hemsida

Att ha en egen hemsida är idag ett måste för företag. Det måste finns där som ett nav i din verksamhet. Syns du inte, så finns du inte brukar man säga. Att finnas på nätet är i dagen samhälle helt enkelt en nödvändighet.

Det går att anlita hjälp med att skapa din hemsida om du inte kan göra den själv. Men det kan vara värt att skapa den på egen hand. Se även till då att göra den bra samt lägg ner tid och kraft på att löpande utveckla och förbättra hemsidan.

Se till att bestämma vad din hemsida ska ha för syfte. Om den ska vara för att bygga varumärket som arbetsgivare, sälja dina tjänster eller bilda opinion. Hemsidans syfte avgör målgrupp och budskap.

När du skapar hemsidan, se till att anpassa den efter din målgrupp. Välj bort innehåll som inte passar in.

Fundera på vad du vill att dina besökare ska göra på din sida. Ge dem en tydlig uppmaning till handling. På så sätt kan du styra besökaren mot hemsidans övergripande syfte.

Det är så klart kul att ha en flashig och cool hemsida, men det är bra att ha en enkel struktur på den. Det ska vara lätt att klicka sig runt på den och att hitta det man söker.

På hemsidan är det även bra att ha bilder, filmer och text blandat. Sr även till att du sökordsoptimerar sidan.

Håll sedan din hemsida levandegenom att löpande uppdatera texter, skriva blogginlägg eller lägga upp pressmeddelanden och nyhetsartiklar. På så sätt ökar också sidans ranking i Google-sökningar.

20 Nov 2020

Grafisk design eller formgivning, det är vad jag sysslar med till vardags. Det är ett yrke som är spännande, utvecklande och det sker hela tiden nya saker. När man jobbar som grafisk formgivare så är det inte ovanligt att man ansvarar för hur en trycksak, en förpackning eller en hemsida ser ut. 

Det viktigaste arbetsredskapet man har som grafisk designer är datorn, eller en tablet. Man behöver även ha kunskaper i  bild- och textprogram som Photoshop, Illustrator och Indesign 

Det går att arbeta inom olika fält, antingen med traditionella trycksaker som böcker, tidningar, broschyrer, affischer och så vidare, eller med förpackningar och etiketter av olika slag. Man kan även jobba med film och tv och då ansvara för vinjetter, eller eftertexter. 

Inom grafisk design kan man även jobba mycket med design av webbsidor och annan digital grafik, då kallas man ofta webbdesigner.

Jag har valt att skapa denna blogg för att kunna skriva om grafisk design, men även om min vardag och mina intressen.