Vad innebär ett företagslån?

Om du har startat eget inom grafisk design, formgivning eller har ett helt annat företag, så kan du även satsa på ett så kallat företagslån. Oftast är det så att företag lånar pengar om de ska expandera, köpa in ny utrustning eller göra annat som har med företaget att göra. Du kan hitta bra info på Företagslån.nu. Som privatperson kanske du har varit i kontakt med olika sorters lånformer. Det finns ju rätt många sådana, allt från sms lån till privatlån och samlingslån.

När man talar om företagslån, så finns det idag två olika. Det finns lån med säkerhet, samt att det även finns lån utan säkerhet, alltså ett blancolån. Det påminner då om ett privatlån, fast ofast större summor än vad man kan låna privat.

Behöver du låna pengar till företaget?

Om det är så att du har behov av att ta ett företagslån, så kan det vara en god idé att jämföra de alternativ som finns. Det är ju så att du kan få låna pengar till olika ränta och med olika villkor, beroende på vem det är som lånar ut dem. Så för att du ska få det bästa lånet för dig och ditt företag så är det ju bra att se över alternativen samt då jämföra dem mot varandra. Det går även använda dig av en låneförmedlare, som kan ge dig upp till 20 eller fler alternativ där du sedan bara behöver välja den med bäst erbjudande.

9 Mar 2022

Grafisk design eller formgivning, det är vad jag sysslar med till vardags. Det är ett yrke som är spännande, utvecklande och det sker hela tiden nya saker. När man jobbar som grafisk formgivare så är det inte ovanligt att man ansvarar för hur en trycksak, en förpackning eller en hemsida ser ut. 

Det viktigaste arbetsredskapet man har som grafisk designer är datorn, eller en tablet. Man behöver även ha kunskaper i  bild- och textprogram som Photoshop, Illustrator och Indesign 

Det går att arbeta inom olika fält, antingen med traditionella trycksaker som böcker, tidningar, broschyrer, affischer och så vidare, eller med förpackningar och etiketter av olika slag. Man kan även jobba med film och tv och då ansvara för vinjetter, eller eftertexter. 

Inom grafisk design kan man även jobba mycket med design av webbsidor och annan digital grafik, då kallas man ofta webbdesigner.

Jag har valt att skapa denna blogg för att kunna skriva om grafisk design, men även om min vardag och mina intressen.