Få firmabilarna att sticka ut

Dags att köpa ny firmabil? Se då till att den sticker ut ordentligt! Med hjälp av bildekor Stockholm kan du få hjälp att göra dina firmabilar till mycket mer än bara fordon. Men gör det verkligen någon skillnad?

Ja! Vi kan ta en så enkel sak som en liten lokal snickare i en liten ort utanför Stockholm. Om hantverkaren kommer i en skåpbil helt utan tryck eller dekaler så kommer det att finnas de som undrar vem han är. Det har till och med hänt att folk har ringt polisen när en omärkt företagsbil har varit på jobb på Lidingö. Har bilen däremot dekaler på sidorna och bak på bilen så ser alla att det är en hantverkare. Har man då dessutom ett behov av en snickare så kanske man till och med får en ny kund istället för att polisen kommer och frågar vem man är. 

Utesäljare är företagets ambassadörer

Har du ett företag med utesäljare så bör du också har tjänstebilar med dekor. På samma sätt som du begär att dina säljare klär sig på ett speciellt sätt så är bilen också ett sätt att göra intryck på kunderna. En snygg firmabil med bra dekor kan göra otroligt stor skillnad både vad det gäller mottagande och förtroende. För handen på hjärtat - vi litar alla mer på på en person som kommer i en snygg firmabil än en som kommer i en smutsig bil som är helt anonym, i alla fall när det gäller säljare. 

7 Apr 2022

Grafisk design eller formgivning, det är vad jag sysslar med till vardags. Det är ett yrke som är spännande, utvecklande och det sker hela tiden nya saker. När man jobbar som grafisk formgivare så är det inte ovanligt att man ansvarar för hur en trycksak, en förpackning eller en hemsida ser ut. 

Det viktigaste arbetsredskapet man har som grafisk designer är datorn, eller en tablet. Man behöver även ha kunskaper i  bild- och textprogram som Photoshop, Illustrator och Indesign 

Det går att arbeta inom olika fält, antingen med traditionella trycksaker som böcker, tidningar, broschyrer, affischer och så vidare, eller med förpackningar och etiketter av olika slag. Man kan även jobba med film och tv och då ansvara för vinjetter, eller eftertexter. 

Inom grafisk design kan man även jobba mycket med design av webbsidor och annan digital grafik, då kallas man ofta webbdesigner.

Jag har valt att skapa denna blogg för att kunna skriva om grafisk design, men även om min vardag och mina intressen.