Så väljer du rätt företagslån

I ett tidigare inlägg i bloggen tog vi upp hur ett företagslån fungerar och varför man väljer att ta ett lån som företagare. Därför kommer jag inte att lyfta lån utan säkerhet, lån med säkerhet eller hur man gör för att ansöka om ett företagslån. Det kan du läsa om i vårt föregående inlägg om just lån för företagare. Här tittar vi istället närmare på hur man gör för att välja rätt lån. 

Steg 1 - Hur mycket pengar behöver du låna?

En sak som styr vem du bör vända dig till är storleken på lånet du behöver. Vissa kreditgivare lånar ut upp till 600 000 kr medan andra kan ge betydligt högre lån vid behov. Genom att jämföra olika långivare hos Crediwizz kan du se vilket bolag som ger den nivå du behöver. 

Steg 2 - Återbetalningstid

När du hittat en långivare som kan låna ut den summa du behöver är det dags att se över återbetalningstiden. Företagslån har i regel betydligt kortare tid för återbetalning än ett vanlig blancolån och det är viktigt att du har möjlighet att betala av lånet inom utsatt tid. En löptid på 18 månader innebär högre månatliga inbetalningar.

Steg 3 - Räntor

Det tredje som man ska titta på innan man väljer är hur räntor ser ut. Vissa erbjuder lägre ränta än andra och det är därför det är så otroligt viktigt att jämföra. En skillnad på 1% kanske inte låter så mycket men med ett företagslån på 2 500 000 kronor blir det ganska mycket pengar. 

11 Apr 2022

Grafisk design eller formgivning, det är vad jag sysslar med till vardags. Det är ett yrke som är spännande, utvecklande och det sker hela tiden nya saker. När man jobbar som grafisk formgivare så är det inte ovanligt att man ansvarar för hur en trycksak, en förpackning eller en hemsida ser ut. 

Det viktigaste arbetsredskapet man har som grafisk designer är datorn, eller en tablet. Man behöver även ha kunskaper i  bild- och textprogram som Photoshop, Illustrator och Indesign 

Det går att arbeta inom olika fält, antingen med traditionella trycksaker som böcker, tidningar, broschyrer, affischer och så vidare, eller med förpackningar och etiketter av olika slag. Man kan även jobba med film och tv och då ansvara för vinjetter, eller eftertexter. 

Inom grafisk design kan man även jobba mycket med design av webbsidor och annan digital grafik, då kallas man ofta webbdesigner.

Jag har valt att skapa denna blogg för att kunna skriva om grafisk design, men även om min vardag och mina intressen.